PDA

View Full Version : Statie metrou / Maya



pyromanu
11-10-2005, 11:16 PM
In primul rand as vrea sa-i multumesc lu' bRUNER pentru PM. :clap:
Incercare statie tren.

pyromanu
12-10-2005, 01:40 AM
Ceva pareri?

Cris
12-10-2005, 08:58 AM
deocamdata mai ai de lucru mult... e un inceput bun... ai un model real pe kre vrei sa il reprezintzi???

Spor :thumbsup:

pyromanu
12-10-2005, 11:18 AM
Initial am vrut sa fac gara din cartier dar nu am timp sa fac foto asa ca o fac mai modificata nitel :)
Sper sa iasa ceva.

roLand
12-10-2005, 11:59 AM
e statia metrolului?

pana acum ai inceput bine...

pyromanu
12-10-2005, 12:43 PM
Ar fi vrut sa fie dar.... :D
Cunosti petralona?
Merci pt. incurajare.O sa am mari probleme cu texturarea(nu ma pricep) :banghead:

roLand
12-10-2005, 02:13 PM
nu, nu cunosc petralona...dar imi aduc bine aminte metroul de suprafata din atena

si cu texturarea...la asta ma gandeam si eu...va fi importanta pentru ca modelarea nu pare a fi foarte complexa

pyromanu
12-10-2005, 03:36 PM
Ai dreptate dar sper sa iasa ceva ceva.O sa fie ca un test pt mine sa vad cam ce pot face cu texturarea.Apropo de detalii or vina.
Stii ceva tut de texturare?

omar
12-10-2005, 05:01 PM
conceptual...sunt ceva probleme la ecartament (parca asa-i zice)....sinele in sine sunt prea joase si trenul nu ar putea sa mearga pe el
spor

pyromanu
12-10-2005, 05:09 PM
Ai dreptate sunt prea bagate in pamant.
:hmm: Nu prea le am cu proportionarea.Am sa le mai ridic ceva si o sa vad cum vine trenul pe ele.

pyromanu
13-10-2005, 04:19 PM
Stie cineva un tutorial bun de texturare. :confused:

pyromanu
13-10-2005, 08:06 PM
m-am plictisit de gara si am mai pus si fo 2 blocuri :D

ad1
13-10-2005, 11:08 PM
foarte captivant unghiu care l-ai prins din prima poza/ultima serie...inca cateva cladiri/detalii(nisthe cabluri care atarna de-a lungul cladirilor..adunate la un stalp,facute colac,panouri publicitare)si o sa fie si mai interesant,eventual si ceva viata...
spor!!

pyromanu
13-10-2005, 11:28 PM
O sa vina troleul trenul un taxi ceva,antene un pom ici colo de ma tin calc
:)

pyromanu
14-10-2005, 03:59 PM
:d

Graft
14-10-2005, 04:11 PM
Offtopic: Tipul din avatarul tau nu-i cumva traficantul de papusi din ToyStory 2 ? :D

pyromanu
14-10-2005, 04:17 PM
haber nu am :D

Hotsauce
14-10-2005, 04:53 PM
structura aia e cam fragila, in realitate nu "cred ca" poti sa faci o placa din aia cu consola de 4-5 m pe toate directiile; mai ales ca tu mai pui si niste elemente ce seamana cu niste dinti tocmai pe limita placii; urci pe treptele alea de ti se apleaca
structura in general este prea incarcata pentru una care ar trebui sa pluteasca
proportiile definesc arhitectura; spor la lucru
ps care e scopul zonei de deasupra?

pyromanu
14-10-2005, 04:58 PM
-de trecere pe partea opusa
- iar stuctura care zici ca e fragila are sustinere metalica (inca nu este modelata).

Cris
15-10-2005, 12:09 AM
progresezi... vezi aici daca te ajuta vreun tutorial: http://www.3dtotal.com/ ... la free tutorials, 3d studio max, texturing...

Spor! :thumbsup:

pyromanu
15-10-2005, 11:02 PM
stie cineva de ce nu pot randa in mray o planta facuta cu natFx?(vreau sa randez un clay si nu merge?!?!?!?!?)

pyromanu
16-10-2005, 01:20 AM
am vrut sa fac balustrada la balcon ca in prima imagine dar cand am pus la toate etajele pc meu nu a mai vrut sa randeze,asa ca tre sa fac alta. :cry:
iara pomul este pt parcul care o sa vina maine.

pyromanu
17-10-2005, 01:49 PM
eu tot pun cate ceva dar de texturat cred ca am sa-l pun pe Mos Craciun sa o faca. :D
m-am incurcat rau de tot in UV,maps si altele :shrug:

omar
17-10-2005, 01:54 PM
hai ca arata bine...baga-te pe detalii si o sa iasa si mai bine
spor...

[radu]
17-10-2005, 02:23 PM
Gandeste-te de acum din ce unghi vei face renderul final si detaliaza doar zonele ce vor fi vizibile. Spor !

pyromanu
17-10-2005, 02:30 PM
Pe mine ma bate gandul sa fac alta prostie. :D
Un mic filmulet.Inca nu stiu, sa vad cum o sa fac texturile(le dau yo de cap pana la urma) :smash:
merci

Laurence
17-10-2005, 04:00 PM
Ca tot veni vorba de detalii si filmulet... Poate, tocmai spre sfarsit dupa ce bagi texturile si caracterele care se plimba pe peron, introduci si un personaj suspect foarte incordat cu tente arabice cu un rucsac in spate. :) La sfarsitul filmului poate vedem vreun deznodamant explozibil ! :D

pyromanu
17-10-2005, 07:53 PM
de ce drqu sunt asa de naspa/De fapt intrebarea este ce am facut gresit? :confused:
Pls ajutor

Z3r0
18-10-2005, 09:53 AM
ciau, mie incepe sa`mi placa, incerca sa folosesti un Uwv map sigur te ajuta, la textura de pe remorca de camion. bafta

ad1
18-10-2005, 06:12 PM
foloseste unwrap uvw,in cazul in care nu folosesti tehnica asta..si baga ceva rugina/mizerii la diverse obiecte ale scenei

pyromanu
18-10-2005, 09:23 PM
am facut un uv snap (512/512)la fetzele la care am vrut sa bag "textura",apoi am mers in photoshop si am scalat imaginea la 512/512.In photo se vedea bine imaginea dar cand am pus in maya ..dezastru (ce se vede mai sus)
Nu stiu de ce a iesit asa de blurata imaginea
nu are pic de claritate
P.S oricum maine nu lucrez asa ca o sa am cu ce sa ma zapacesc de cap :cry:

[radu]
18-10-2005, 09:41 PM
pai forma camionului este dreptunghiulara nu patrata (512/512).

pyromanu
18-10-2005, 09:46 PM
Daca vrei sa ma crezi acum un minutel am realizat si eu treaba asta.
daca e prosti si nervos nu vede bandaraul @@

pyromanu
19-10-2005, 01:11 AM
Diferentza de la cer la ......nu stiu unde.Mama lor eu dar de uv-uri :smash:
:bouncy:

pyromanu
19-10-2005, 01:56 AM
:rolleyes:

Z3r0
19-10-2005, 08:51 AM
lux baiatule, hai ca te descurci bine, alta data fii mai atent la chestii de astea de marimi :)
te admir ca te-ai apucat de o chestie de asta ... eu inca nu am curajul :))

pyromanu
20-10-2005, 12:38 AM
arata a ceva .....................................gen texturare? :rolleyes:

dnul_porky
20-10-2005, 04:12 PM
nice ...da-i bataie !

Oby-Wan
21-10-2005, 12:01 AM
O intrebare. Sunt un scolar in prima saptama de scoala cand vine vb de 3ds max. De unde se pot lua plugin-uri pt rendare, daca comand prin mail la diferite persoane de pe net max7 care se zice ca e 3cd-uri, imi vin shi plugin-uri mai sofisticate decat cel defaut pe care-l am acu la max6??

pyromanu
21-10-2005, 12:28 AM
Oby nu stiu ce sa zic, dar daca nu ai obs. eu lucrez in Maya. :deal:
Mai pun ceva randari si astept C&C ca sa vad si eu daca ma chinui asa de dragul chinului sau iese ceva.

roLand
21-10-2005, 12:28 PM
nu sunt cam mari dalele alea? ce plugin ai folosit?

da-i bataie, arata bine

pyromanu
21-10-2005, 04:19 PM
Sunt cam maricele dar oricum nu raman.
De folosit nu am folosit nici un plug in afara de natFx ca sa fac pomul.

pyromanu
24-10-2005, 06:09 PM
ma poate lamuri si pe mine cineva:
- Filter type of file node "file35" (Quadratic) is not supported.
- Filter type of file node "file37" (Quadratic) is not supported.
- Filter type of file node "file38" (Quadratic) is not supported.
- Filter type of file node "file39" (Quadratic) is not supported.
- Filter type of file node "file40" (Quadratic) is not supported.
- Filter type of file node "file41" (Quadratic) is not supported.
si
- file10 has a resolution of 2560x1920 which may be unefficient.
- If file10 is not a memory mappable file, use imf_copy to convert it to .map format, to improve the performance
Cam ce dra vrea sa zica si care ar fi rezolvarea.
imf_copy nu se deschide.de fapt se deschide si lucreaza ceva in DOS dupa care pauza.unde si cum sa modific aceste fisiere?

raddisk
24-10-2005, 10:24 PM
Este o problema cu proportia scaunelor. In functie de rezultatul la care vrei sa ajungi la final (imagine statica, animatie etc.) ar fi bine sa iti ierarhizezi scena pe planuri (detaliu in apropiere, in departare mai putin ... sa lucrezi low-poly in unele zone si din ce in ce mai low-poly:) ) Cat despre ce ai intrebat tu, nu stiu (lucrez in max) ... incearca sa vezi daca este de la copac (sterge-l).

Calligrapha
24-10-2005, 10:34 PM
imf_copy e o aplicatie de DOS. se ruleaza din consola cu anumiti parametrii, nu da dublu click pe ea.

pyromanu
25-10-2005, 07:06 PM
Am obs. si eu ca este o aplicatie DOS :D
eu intrebam cum sa fac sa transf fisierele acelea in mray map.
Oricum merci

pyromanu
28-10-2005, 02:34 PM
Am mai facut cate ceva dar rezultatele sunt naspa(parerea mea)
Iar ca..... asta de pc nu vrea sa randeze de nici o culoare.Ceva ciudat totusi:
deschid scena dau sa randeze,randeaza,daca vreau sa mai randez inca o data pauza.tre sa inchid maya si sa o deschid iar ca sa mai randez ceva.ENERVANT.
Nu inteleg ce draq are, la render diagnostics nu mai scoate nici o eroare.Afisaza insa ca mental ray a intalnit o eroare fatala si ma sfatuieste sa salvez si sa inchid.Motivul insa .....pauza nu zice nimic.Ma seaca asa de tare ca-mi vine sa le arunc pe toate pe geam :banghead:

roLand
30-10-2005, 01:09 AM
dezinstaleaza maya - reinstaleaza maya

pozele nu arata deloc urat, mai ai de lucru la texturi

spor

Caesar003
22-11-2005, 11:32 AM
dupa ce termini lucrarea nu ar strica sa o trimiti la XtremePC la galerii extreme :thumbsup:
mult spor !!!

pyromanu
22-11-2005, 02:31 PM
:confused:

creaminds
25-11-2005, 08:29 AM
Mha bun inceputul, numai ca arata mai mult a low poly decat a render..... (opinia mea) parca sunt prea colturoase toate astea.

Erorile care apar sunt de la mental ray.
Faza este ca ai folosit o textura prea mare pentru obiectul respectiv, care ocupa o gramada de memorie si pe care se chinuie render engine-ul ca sa o converteasca la map. La texturile de acest fel (de dimensiuni foarte mari), cand mental ray-ul incearca sa le aplice filter pentru a elimina distoriunile, dar dureaza convertirea lor o gramada, iti da warning despre timpul ineficient care trece pana la convertirea lor.

uite info din help:


When standard image files (such as .rgb) are used for filtered texture lookups (both methods), the pyramid must be created by mental ray when the image is accessed. For high-resolution images this can take a long time (sometimes up to a minute), so it is highly recommended to create this image pyramid ``offline'' by mental images' imf_copy utility. When called with the -p option on the command line, it down-filters the source texture image file and writes out the filtered images in memory-mapped image format. If such a file is read with a local filter color texture statement in .mi scene file, the pyramid is read almost instantaneously.

yashu
25-11-2005, 02:44 PM
ca tot veni vorba, blurrul imaginii poate proveni fie de la calitatea slaba a texturilor ( low res?) fie de la metoda de filtering folosita (atat globala cat shi locala pe texturi). Incearca sa setezi in Render Globals (Render Settings in maya 7) la Multi Pixel Filtering, filter type pe Lanczos (cel mai sharp, dar shi cel mai incet), shi width/height lasa-le pe default 4/4 (btw pt mai mutle detalii vezi http://www.lamrug.org/resources/samplestips.html :thumbsup: )
http://img301.imageshack.us/img301/4013/rendersettings3bo.jpg

apoi, cum a zis si creaminds, converteste-ti texturile in formatul *.map (memory mapped textures), ca sa maresti performanta renderului (mai putina memorie consumata, timp de render mai mic, cu anumite exceptii). Ca sa faci asta, vezi ca in C:/Program Files/Alias/Maya7.0/bin ai imf_copy.exe pe care-l rulezi cam asha: imf_copy.exe -p cale_textura/textura.jpg cale_textura/textura.map ca sa-ti genereze map-ul.

Apoi, poti folosi map-ul fie ca orice alta textura, cu nodul File, fie folosesti o alta metoda mult mai eficienta, folosind mib_texture_filter_lookup (e in sectiunea mentalray textures in hypershade):

din hypershade, faci un mib_filter_texture_lookup, un mib_texture_vector shi un mib_texture_remap.
Apoi plugezi mib_texture_vector.outValue in mib_texture_remap.input, mib_texture_remap.message in mib_texture_filter_lookup.remap shi in final mib_texture_remap.outValue in mib_texture_lookup.coord.
Ok acum selectezi mib_filter_texture_lookup, apesi ctrl+a shi apoi, in sectiunea mental ray texture dai click pe map-buttonul din dreptul atrib tex. Pe noul nod creat (mentalrayTexture1), dai enable la Filter shi apoi iti alegi textura. In final, tot ce mai ai de facut e sa plugezi mib_filter_tex_lookup in orice slot de tip color (de ex DGS_mat.diffuse sau lambert.color, etc)

http://img301.imageshack.us/img301/5895/texturefilterlookup0iv.jpg

Avantajul metodei mentalray e ca foloseste elliptical filtering (randeaza fara blurr intr-un timp f mic) :)

btw ce materiale/lumini folosesti in scena?

pyromanu
25-11-2005, 04:21 PM
Multumesc mult pt. ajutor. :thumbsup:
P.S.-am cumparat ieri 2 carti in care explica foarte bine tot ce este legt de rendering si texturare.Sper sa termin scena asta ca a inceput sa ma calce pe nervi :banghead:

riri
25-11-2005, 04:30 PM
Ce carti ai cumparat?

pyromanu
25-11-2005, 04:38 PM
-Creating Striking Graphics with Maya & Photoshop
-The art of Maya

riri
25-11-2005, 04:38 PM
de unde si cu cat?

pyromanu
25-11-2005, 04:43 PM
Atena
39
38.90 euroci

riri
25-11-2005, 04:47 PM
normal. merci.