PDA

View Full Version : Calibrare monitor(help)



metre
21-10-2005, 09:30 AM
probabil intrebarea asta a mai fost pusa pe forum...asa ca:

Exista un soft cu, care sa calibrez imi monitorul?

10X

Lou
21-10-2005, 11:40 AM
pai foloseste cu incredere utilitarul care vine cu orice soft Adobe - Adobe Gamma nustiucum. asta e calea usoara si ieftina. cea scumpa si dificila e sa faci rost de un device special pentru asa ceva - exista mai multe. mai degraba il imprumuti decat sa-l cumperi, dat fiind ca e destul de scump pentru o singura utilizare...

Graft
21-10-2005, 12:49 PM
cea scumpa si dificila e sa faci rost de un device special pentru asa ceva - exista mai multe. mai degraba il imprumuti decat sa-l cumperi, dat fiind ca e destul de scump pentru o singura utilizare...

http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10066

Daca lucrezi pe Windows il vei folosi dupa fiecare reinstalare de sistem, deci cade partea cu "o singura utilizare" :D

Lou
21-10-2005, 01:02 PM
ee, comparand cu un soft normal, un device de calibrat monitorul se foloseste o singura data intr-un install de sistem. bine, nu ma pricep foarte bine la calibrari, am impresia ca Amyd stie mai multe (ca intodeauna :D), dar am impresia ca iti poti face niste profiles pe care sa le incarci in functie de lumina din camera & stuff (daca nu lucrezi intr-o camera cu lumina constanta si/sau protectie la monitor).
mai exista unele firme care se ocupa de asa ceva, dar nici serviciile lor nu sunt prea ieftine :).