PDA

View Full Version : Frame blending... ?



LEON
19-04-2006, 05:54 PM
Am o secventa de imagini randata fara motion blur
si in unele portiuni animatia e foarte rapida.
Ce solutie de frame blending sau orice alta solutie,
as putea folosi pt a simula un motion blur cat de cat?

Pana acum am incercat frame blending-ul simplu din AE, care interpoleaza doar un sample intre frame-uri si time-warp-ul din Combustion, care foloseste mai multe sample-uri, dar rezultatul nu e multumitor!

Amyd
20-04-2006, 10:51 AM
ReelSmart Motion Blur de la Re:Vision Effects. Dar nu te astepta la miracole, mai ales daca animatia 3D sau 2D este cu forme complicate - o sa dea chix interpolarea de vectori de miscare.

Salutari,
Andrei

LEON
20-04-2006, 10:54 AM
Merci! o sa incerc. este animatie 3D, interior de locuinta... Ce intelegi prin forme complicate?

Amyd
20-04-2006, 11:05 AM
De exemplu, multe personaje care se intersecteaza (sau obiecte care trec unul prin fata celuilalt) si asa mai departe. In principiu, orice inseamna miscari compuse, care dau peste cap un sistem de tracking.

Ma rog, in functie de cata rabdare ai, RSMB iti permite si sa desenezi masti peste obiecte care sa-i indice pluginului cum sa corecteze eventualele artefacte, dar e destul de migalos.

Daca animatia 3D de care zici e mai mult cu miscari de camera/plimbari relativ line prin interioare, s-ar putea sa n-ai probleme.

Salutari,
Andrei

LEON
20-04-2006, 11:19 AM
hmm... e putin mai complexa... sunt obiecte care se misca, apar si dispar, deci s-ar putea sa fie probleme. Oricum il incerc.

LEON
20-04-2006, 11:31 AM
wow! am incercat versiunea demo! e exact ce cautam. Face mici figuri in anumite locuri dar am rezolvat cu track points!
Inca odata merci mult!

spargluna
21-04-2006, 11:24 AM
Cam tarziu, da' vin si eu cu o solutie.

Daca ai AE 7, incearca timewarp (nu time remap!), si modifica viteza cu un procent foarte mic, in asa fel incat sa nu se (prea) simta - el oricum o sa'ti faca un blending intre frameuri, insa e mult mai istet si customizabil decat blendingul default.

Daca nu ai AE 7, cauta Twixtor. E exact aceeasi chestie din versiunea 7, doar ca e third party si costa bani. Da' te descurci si cu un demo, zic eu ;)

LEON
21-04-2006, 12:30 PM
am AE7, o sa incerc si timewarp sa vad ce iese. twixtor e produs tot de ReVisionFX . poate o sa-l incerc ... si la urma aleg solutia cea mai buna.
Merci!!!

LEON
08-05-2006, 04:53 PM
Pana la urma cea mai buna solutie a fost Timewarp din AE 7
desi, la cat de alambicata era animatia, tot a lasat niste artifacte...

Diesel
08-05-2006, 05:38 PM
pe mine toata discutia asta m-a facut curios referitor la animatia aia.. nu arati si tu macar o particica din ea? :)

LEON
09-05-2006, 01:14 AM
:D
sorry nu prea pot sa arat
poate mai incolo