PDA

View Full Version : Stie cineva cum pot face in 3dsmax4 sa obtin si un render in z-depth?



NttChris
14-11-2002, 01:47 AM
Problema mea este urmatoarea:

As vrea ca 3ds sa-mi genereze o imagine z-depth sau z-buffer sau z-channel (in multe gri-uri, specifice positiei fata de camera) in afara imaginii obisnuite, pentru un banal cub.

Am activat in RenderScene/RenderElements atit Alpha cit si Z-Depth, am specificat la parametri Z min si Z max, dar in ecranul de z-depth obtin un fond negru si asta-i tot. La ecranul de Alpha, imi genereaza foarte bine contururile cu antialias, dar la z-depth nimic.

Are cineva idee cam ce vreau eu sau cum as putea sa obtin ceea ce vreau?

Mersi
Cristi
:-)

undoz
14-11-2002, 04:49 AM
ai grija ca la Z max sa pui o valoare mai mare decat target distance-ul camerei

buldozeru
14-11-2002, 12:38 PM
Hmm... banui ca vrei sa faci stereograme! la alea-s bune hartile de adancime ;)

Pai nimic mai simplu!

1. Apesi Shift+R (render)
2. Dai click pe rollout-ul cu Render Elements.
3. Apesi pe butonul Add
4. Alegi din lista Z Depth
5. Apesi buronul Render.
6. Vei observa ca pe langa Frame bufferul cu imaginea ta randata normal iti va mai face inca una in nuante de gri cu harta de adancime!

(sper ca asta vroiai :D )

buldozeru
14-11-2002, 12:44 PM
A, si probabil ca nu ai nimerit cum trebuie parametrii Z max si Z min.
Banui ca stii ce sunt. Trebuie sa-i spui care este distanta pana la cel mai apropiat punct vizibil (Z min) si distanta pana la cel mai departat punct vizibil (Z max). Distanta este in unitati, evident. Daca nu o stii foloseste Tape, de la Create Panel > Helpers

nedan
14-11-2002, 08:58 PM
Poti sa incerci sa salvezi ca RLA sau ca RPF. La "setings" in fereastra de Save activeaza si canalul Z

NttChris
15-11-2002, 04:31 AM
Mersi mult pentru informatii, nu ma asteptam nici macar sa inteleaga cineva ce vreau. Pina la urma am nimerit-o singur, problema era ca nu nimerisem z-maximul bun, o sa incerc si ce mi-ati sugerat voi, mersi inc-o data pentru ajutor!

Cristi
:)