PDA

View Full Version : intrebare illustrator



Ashmoor
26-04-2007, 01:50 AM
Am si eu o intrebare, stie cineva daca/cum se poate modifica dimensiunea ancorelor in illustrator? In 3ds Max se poate redimensiona vertexul pentru a facilita controlul (ii afisaza mai mari), este asa ceva posibil si in illustrator? Ma frustreaza faptul ca nu nimeresc punctele de control sau ancorele.

Diesel
26-04-2007, 02:26 AM
Singura solutie recomandata de experti ar fi achizitionarea unei perechi de ochelari :D

Iti inteleg durerea, ca si eu ma joc de-a detectivul in Illustrator..e nodul, nu e nodul.

Ashmoor
26-04-2007, 03:58 AM
daca pun smart guides le nimeresc... dar nu le mai pot duce unde veau...
corelu stie sa le faca mari?

Inkin
26-04-2007, 08:03 AM
Salut, ar fi bune ceva mai mari nodurile :), sau macar visual feedbacku' mai evident. Sa nu mai zic ca Snap'ul e ca si inexistent.
De cateva zile am inceput sa lucrez si eu in Ilustrator7(la munca) si vreau sa zic ca mi se pare foarte aiurea trecerea de la Corel(de care nu m'as despartii).

In sfarsit am si eu cateva intrebari, plzzz help!!!:
- Cum convertesti un brush stroke to curve(obiect).
- Cum faci sa dai convert line to curve, ma refer la linia dintre noduri pe care nu poti so indoi si care sta tapana ca o curva, desi nu e :)(scuze de delir).
- La gradient se poate da alpha numai la numai una dintre culori?
- Se poate regla intensitatea Snap'ului?
- Se auzea intr'o discutie mai demult ca ar exista un plugin care sa traduca sistemul de align si sa'l faca la fel ca in Corel, adica TBECLR..care rulez btw. Stie careva cum se numeste?

Va rog iluminati'ma, e greu la inceput.!

Diesel
26-04-2007, 09:40 AM
pe rand:
-ca sa convertesti la curve te duci sus la Object si dai Expand;
-aici cred ca rezolvi cu Shift+C pe unul din capetele liniei (am uitat cum ii zice exact la tool);
-zici de transparenta liniara ? daca da, cred ca e vorba de masca de opacitate...eu am invatat cum sa fac din Help-ul Illustratorului;
-nu stiu cu snapul daca se poate, cu toate ca in Illustrator mi se pare mult mai precis snap-ul, daca e sa treci pe smart guides;

-poate stii cum se fac alinierile, dar am sa bag explicatia asta pentru cei care au trecut prin aceeasi situatie ca si mine:
Nu cred ca merge sa lucrezi fara meniul Pathfinder (care are si partea de alinieri), pe care-l deschizi de sus de la Window (cred). Si acum sa trecem la modul efectiv de aliniere, ca mi-a trebui un an sa aflu exact cum se face, nestiind cum sa intreb exact ce vroiam eu de la sistemul ast de aliniere: daca vrei sa aliniezi, sa zicem, 3 obiecte la partea superioara a unui al patrulea obiect, le selectezi pe toate, apoi dai un click mititel pe obiectul dupa care vrei sa faci alinierea, apoi click in meniu pe aliniere la partea superioara. La fel si pentru oricare alt tip de aliniere. Fara clickul ala mititel de care ziceam, alinierea nu mai are loc cum trebuie


Se vede ca m-am ramolit, daca am ajuns sa dau explicatii pentru Illustrator, eu marele fan Corel :D :scream:

PS: Nu sunt meshter in Illustrator, asa ca mai bine asteptam sa vina si cineva care lucreaza mai cu spor in programu asta si poate da sfaturi mai precise.

Inkin
26-04-2007, 09:55 AM
Mersi muult, hai ca ma bag la teste. Revin daca n'am prins ceva :)..si o sa ma mai uit si prin help, totusi, nu vreau mura'n gura..vroiam doar sa'mi iau un mic avans avans.

Inkin
26-04-2007, 09:56 AM
-avans :D

Inkin
26-04-2007, 11:25 AM
Mersi incodata Diesel..m'ai scos la lumina, pe bune. Mai ales la align care mi se parea dubios oricum, pana sa'mi spui faza cu click'ul magic, nu stiam ce naiba aliniaza la mijlocul distantei dintre ele. Si faza cu transparenta liniara rulez.
Ma scos omu la lumina, Bravo! :)..acum pot si eu sa lucrez fara ceatza pe ochi.

Diesel
26-04-2007, 02:41 PM
ceva intrebari de Corel nu ai ? :((

Inkin
26-04-2007, 04:14 PM
ceva intrebari de Corel nu ai ? :((
Nea :)..poate pe partea de dtp, daca te pricepi, dar sper sa nu ma intereseze vreodata..in rest, Corel is my friend!
Si incep sa ma inprietenesc si cu AI.care cu cat il cunosc mai bine cu atat mi se pare mai ok omu, sper sa nu se supere asta...Corel.;)

Inkin
02-05-2007, 07:04 PM
Sal :)..mai am si eu o intrebare, de unde naiba setez cata memorie sa'mi foloseasca?..nu trebuia sa gasesc optiune la ctrl+k?..edit/preferences...?
M'am plictisit cat stau sa'mi salveze..nu'mi foloseste decat vreo 300 de ram.

CrazyMan
03-05-2007, 12:23 PM
din cate stiu eu setarea memoriei este o chestie exclusiv pt photoshop...

Inkin
03-05-2007, 04:30 PM
dap scuze..ma speriasem ca nu'mi mai indica contuarul de ram cum trebuie, probabil din cauza ca toot salva.
Se blocase si credeam ca doar atat imi foloseste..si o sa ma plictisesc asteptand, paranoia grava a aparut atunci cand am vazut ca nu exista optiune de setare a memoriei.. a fost o chestie de moment :D

df-fo
16-05-2007, 03:36 PM
Am si eu o intrebare, stie cineva daca/cum se poate modifica dimensiunea ancorelor in illustrator?

Sper ca nu e prea tarziu ... Referitor la problema ancorelor in illustrator, s-a rezolvat in noua versiune CS3. Exista o optiune parca in Preference care permite marirea ancorelor (easier-to-see anchor-point highlighting)
http://wwwimages.adobe.com/www.adobe.com/products/illustrator/features/images/ai_drawing_285x200.jpg