PDA

View Full Version : sfaturi sistem de editare



tripleB
05-01-2008, 11:53 AM
as vrea sa-mi pun la punct un sistem de editate asa pt inceput ( sa vad cati bani scoate si aboi mai vedem cum il upgradez).
Eu zic ca neaparat ar fi sa-mi iau o solitie hardware cat de cat, o placa de captura. In ca nu m-am hotarat pe ce spftware sa merg, am lucrac cava ani in Edit si Velocity dar sunt peste buget solutiile astea anyway. Ma inteleg foarte bine cu Adobe si de aia ma gandeam la premiere cs3 dar am citit de curand pe net ca premiere-ul face probleme cu materiale lunig(1 - 2 ore) desincronizand sunetul sau hacaind imaginea. Merita oare sa renunt la intercomplatibiliatatea adobe si sa merg pe liquid? (alte solutii eu unul nu stiu la acest nivel, poate stiti voi)

anyway ma gandeam la ceva de genul CANOPUS ACEDVio credeti ca sunt solutii mai bune la preturi acceptabile totusi?

apreciez orice sfat si bune intentii ms.

CASS
05-01-2008, 02:53 PM
O solutie de editare ieftina ar fi intr-adevar o placa de captura Pinnacle. Sunt bune si fiabile. Se gasesc in magazin sau la mana a doua. Pe Computergames forum/Publicitate-Vinzi sau cumperi/Vanzari hardware am vazut vreo 2-3 la vanzare, doar sa ai rabdare sa cauti.
O asemenea placa vine cu tot cu drivere, manual, soft Studio (cu care poti edita in mai multe formate, chiar si dvd) si timpul de editare e rezonabil. Calitatea e de la slab la excelent, depinde de captura sau fila importata (ce intra prost - prost rezulta, e normal), iar softul e prietenos si poti lucra cu el in timp real (tranzitii si efectele se pot vedea instant, in comparatie cu Premiere-ul unde vezi asta dupa ce randezi proiectul. La Pinnacle, "materialele lungi" de 2 ore (sa zicem) dureaza 30-120 minute render, in functie de rezolutia finala.
Incearca cu asta, mai mult de 3-4 miloane nu te va duce, am amici care filmeaza la nunti si isi fac treaba cu succes.
Succes si tie.

tripleB
06-01-2008, 12:12 PM
ms mult pt reply, as vrea sa aflu mai multe despre softul de editare de la pinnacle, poate face corectii de culoare, slow motion cursiv..alte alea..ma mai uit pe net, oricum eu as vrea o souitie hardware cat mai performanta, nu stiu sigur dar am auzit ca placile de captura pinnalce externe sunt cam slabe, si ca performanta, in a elibera sistemul de munca si in calitatea codecurilor folosite.... ma mai uit sa ma documentez, oricum ms de reply

AnDan
07-01-2008, 01:44 PM
Cass ti-a dat o solutie ieftina -sa-si scoata banii- asa cum ai cerut, si are dreptate.
Ce vrei sa stii despre softul Pinnacle? Eu folosesc. :) Studio 10, e ultimul.
Asta daca preferi pentru inceput o solutie "de amatori". Daca vrei ceva profy pe bune, asta-i altceva. Alti bani, alta distractie. Depinde ce buget ai si ce vrei sa faci in final.
Bafta. :thumbsup:

tripleB
07-01-2008, 02:42 PM
pai mie greu sa ma multumesc cu o solutie "de amatori" ca ma enervez de nu mai stiu de mine, interesant pt mine ar fi in primul rand daca exista eroarea de play in premiere cs3, si in ce contitii apare, sau ce alte erori si care solutii hardware se gasesc pt premiere sau pt liquid

ce ziceam eu in primul post (CANOPUS ACEDVio) e o solutie destul de ieftina dar nu stiu cat de buna/fiablia e

kim
07-01-2008, 06:15 PM
Salut,

Din experienta iti pot recomanda ca solutie mai ieftina (decat un avid) un mac cu final cut. Este un soft foarte ok si eu n-am avut probleme cu el. Adica chiar pe un g3 si cu 12 ore de brut captat pe doua harduri externe lacie n-a crapat sau n-a sacadat playback-ul.

oldman
09-01-2008, 02:59 PM
matrox rt.x2 poate fi o solutie.
merge cu adobe premiere pro cs3.
daca te pasioneaza, noi suntem ditribuitori autorizati pentru romania

tripleB
09-01-2008, 11:12 PM
presupun ca ai (si) matrox rt.x2 sd ca rt.x2 nu-mi incape in tower anyway :D si nici nu cred ca ma apuc sa montez Hd acum ( totusi cam ce cerinte de sistem as avea pt hd, macar asa de curiozitate)
acum m-am mai lamurit eu citind mai multe ca de fatp ACEDVio nu prea da boost sistemului.

ok sa inteleg ca o placa asa cum imi doresc eu de fapt m-ar duce pe la 1600-1800 de E nu?

stie cineva o solutie mai ieftina? daca nu ma duc pe o placa de captura ieftina den pinacle si lucrez in premiere (sau liquid inca nu m-am hotarat)

tripleB
15-01-2008, 12:14 PM
am o intrebare legata tot de premiere, m-am gndit sa nu mai fac thred nou, deci problema e urmatoarea:

in play cu o singura pista video si una audio (m2v respectiv wav) in play eu aud si vad cu intarziere fata de pozitia cursorului (cam 1 sau 1/2 secunde) e normal asa? nu poate premiere-ul mai mult de atat?

rulez premiere pro cs3 pe 2x Xeon la 2.8 si 1 Gb ddr si un Matrox G550

calaretu
15-01-2008, 03:04 PM
e normal... (bine... n-ar fi normal pt. o secv. video de 2-3 min. si fara efecte aplicate, etc.) da' pt. un proiect mai mare, trebuie sa-i dai un render preview ( Enter - de la num. pad) adica bara aia subtire de sub cursor sa fie verde si nu rosie cum probabil e la tine... (nu e limita premiere-ului ci mai degraba al hardware-ului... cred ca al ram-ului si hdd-urilor in cazul tau... 2 x Xeon si numai 1GB de ram?!!! )

CASS
16-01-2008, 03:35 PM
am o intrebare legata tot de premiere...

in play cu o singura pista video si una audio (m2v respectiv wav) in play eu aud si vad cu intarziere fata de pozitia cursorului (cam 1 sau 1/2 secunde) e normal asa? nu poate premiere-ul mai mult de atat?

rulez premiere pro cs3 pe 2x Xeon la 2.8 si 1 Gb ddr si un Matrox G550
Da, asa face Premiere-ul, nu trebuie sa te ingrijorezi, cursorul o ia (vizual) putin inainte pe timeline. Daca ceea ce vezi pe monitorul lui de control e ok si se misca normal (nu sacadat) si sincronizarea cu audio e buna, inseamna ca n-ai probleme.

Render trebuie doar atunci cand folosesti tranzitii, efecte sau mixaje. Nu poti vedea rezultatul decat dupa (cand linia rosie devine verde).
Daca nu folosesti efecte si faci doar un simplu montaj, poti exporta direct movie (chiar daca linia este rosie) fara sa mai dai render. :)

tripleB
16-01-2008, 03:45 PM
bun ok (stiam de render dar nu elimina problema ci doar o amelioreaza, tot o ia putin cursorul inainte si nu numai vizual ca daca ii dai stop el se opreste acolo unde era nu unde play-a) dar pe mine m-ar interesa sa-l cinving sa meagra cum trebuie altfel jos cu premiere-ul :) daca iau una din solutiile hardware propuse de Adobe mai exista oare aceasa problema cu cursorul, ca mi-e foarte peste mana sa stau tot timpul sa "citesc" pe waveform unde ar trebui eu sa fac cut-ul.

calaretu
16-01-2008, 04:31 PM
eu zic sa mai pui ram pe sistemul ala... degeaba ai 2 xeoane daca n-ai memorie pt. ele...

tripleB
16-01-2008, 04:39 PM
pai stiu dar nu e decizia mea e workstation-ul de la servici, ideea e se rezolva cumva problema sau nu?

calaretu
16-01-2008, 04:50 PM
normal ca se rezolva (de memorie vorbim, nu de alt sistem...) pur si simplu deschide proiectul ala si cu task manageru' deschis vezi cum tot creste consumul de ram cand faci ceva... cand doar misti cursoru'... si o sa vezi cat de repede ajungi la 1gb si tre' sa-si faca swap...
procesoarele alea sunt bune la codare, render, etc. da' pt. lucru iti trebuie memorie... zi-i lu' nea' patronu' sa puna 4gb sau 8 pt. SO pe 64biti ca-i ieftin ramu' (daca nu trebuie reg. ecc)
daca lucrezi cu video necompresat atunci cam ai nevoie si de hdd-uri scsi... 10-15 mii rpm. eventual puse in raid pt play in timp real... altfel un raid de d'astea normale de 7200 e de-ajuns...

tripleB
17-01-2008, 09:45 AM
de fapt nu sare memoria de 970 in total si premiere-ul nu sare de 400 (hai 410 max) deci sunt inca la limita... o avea cineva o placa dedicata pe premiere sa-mi zica cata diferenta face?

oldman
04-02-2008, 01:21 PM
schimba g550 pe altceva pentru cs3.
nvidia sau ati eventual chiar matrox, cu mai multa memorie.
matroxu ala 55o a fost excelent la vremea lui, da n-ai ce face in 32mb memorie.