PDA

View Full Version : Geamuri pe 2 nivele Archicad



crstn_savu
13-01-2008, 08:00 PM
Salutare tuturor, sunt nou pe aici, acesta este chiar primul meu mesaj. Ei bine acuma seara am inceput si eu sa lucrez cu archicadul dar m-am lovit de o problema, nu stiu cum sa fac ca geamurile sa se desfasoare pe 2 nivele nu sa fac un geam la fiecare nivel. am pus eu sa fie lung cat 2 etaje dar din pacate se vede doar rama la etajul 1 si unde ar trebui sa fie geamul se vede caramida.

va multumesc anticipat

bobi
16-01-2008, 01:19 PM
SALUT, eu nu lucrez cu arhicadul dar sper sa mearga pe principii general valabile. Astfel, eu as pune fereastra la nivelul inferior cu inaltimea ei totala, iar in dreptul ei la nivelul superior as plasa un perete care are cota de nivel inferioara egala cu cota de nivel superioara a ferestrei. A ferestrei nu a geamului. ;)

crstn_savu
17-01-2008, 04:15 PM
nu stiu daca metoda asta o folositi si voi, dar eu am facut asa:

1. am decupat peretele si planseul pe unde trebuie sa vina geamul
2. am dat inaltimea dorita la geam

CriK
21-01-2008, 07:18 PM
Archicad 11 permite ca "geamurile sa se desfasoare pe doua nivele".
Spor la treaba !!!

crstn_savu
22-01-2008, 04:46 PM
din pacate eu am doar 10, "nu am avut bani de cel mai nou" :P

johanes
02-02-2008, 10:33 PM
Eu fac in modul urmator: consideram o constructir P+1E. Construiesc peretele de la nivelul inferior (parter) astfel incat sa se continue in etaj. Acest perete trebuie sa fie pe Automatic la sectiunea Show on / Link to stories (nu Own Story Only). Plasez fereastra unde am nevoie, cu dimensiunile intregi. In aceasta situatie, cand treci la etaj, in 2D nu se vede fereastra. Faci un truc pt asta: te duci la parter, selectezi peretele ce contine fereastra, copiezi (CTRL+C) si paste in etaj (CTRL+V). Micsorezi lungimea peretelui astfel incat sa coincida cu latimea ferestrei (fereastra sa nu aiba perete in stanga sau dreapta). Cu peretele acesta selectat, dai comanda Explode care va transforma peretele si fereastra in elemente 2D (linii) ce nu se vor vedea in 3D. Astfel, vei obtine efectul dorit. Bafta !

Emi007
08-02-2008, 10:17 PM
Sal', sunt nou pe acest forum si, nu demult timp lucrez in Archicad 11. Am o problema cu un anumit tip de acoperis (sau invelitoare, cum i se mai spune). Cum pot sa fac un acoperis sub forma de bolta (barrel vaulted)? Ms anticipat.

crstn_savu
10-02-2008, 12:58 PM
emi trebuia sa deschizi alt topic... aici sunt slabe sansele sa iti raspunda cineva deoarece nu are nici o legatura geamul cu acoperisul.

CriK
13-02-2008, 12:43 PM
Emi007.........foarte simplu...........mergi la Roof Tool si ai acolo optiunea la Geometry method de :Dome or Barrel Vaulted.
Ii treci curbura pe care o vrei si.....gata.....

Emi007
15-02-2008, 02:59 PM
salut, in legatura cu geamurile si amplasarea lor in cadrul peretilor; am un perete sub forma de cerc (Curved Wall). Cum pot sa plasez un geam astfel incat sa se vada si in plan, si in 3D? Atat in 3D, cat si in plan, geamul nu se curbeaza dupa forma peretelui (ramane drept, nu descrie un arc de cerc). Poate exista un geam curb asa incat sa ia forma peretelui in care este amplasat? Trimit un fisier cu problema pe care vreau s-o rezolv.

crstn_savu
15-02-2008, 03:09 PM
nu stiu cum se face asa dintr-o bucata. daca vrei poti sa faci eventual din mai multe geamuri asezate unul langa altul. eu asa am facut.

Emi007
15-02-2008, 03:43 PM
Daca fac din mai multe geamuri asa cum zici, trebuie sa impart lungimea totala a geamului mare, la nr. de geamuri mai mici. si nu stiu exact, de la inceput, de cate geamuri mai mici am nevoie. Te-ai uitat in fisier?

CriK
15-02-2008, 05:32 PM
Exista posibilitatea de a face geam pe curb...........atat in program cat si in realitate.........fara a segmenta geamul
Gasesti in biblioteca

micutzu
15-02-2008, 09:48 PM
pe calculator poti face ce vrea muschiul tau, insa in realitate geam curb....exista,e foarte scump si e in bucati mici. In realitate o sa il faci din bucati drepte.

crstn_savu
16-02-2008, 10:55 AM
sunt de acord cu micutzu... trebuie sa faci ceva sa fie posibil si in realitate. te gandesti ce ar insemna ca acel geam sa se sparga?

Emi007
16-02-2008, 07:11 PM
de acord; sa faci ceva si sa fie posibil si in realitate, dar am avut un asemenea proiect in care mi se cerea sa pun un geam de 755/200 pe un perete curb. nu mi-a iesit si l-am explodat in 2D. interesant e ca geamuri mici de 100/150 pot sa amplasez si sa se vada si in 3D

purgec
08-02-2010, 06:56 PM
in archicad geamul recunoaste numai un perete odata. ar trebui sa faci peretele inalt cat sa inveleasca si etajul doar asha poti, sa pui geam de la parter pana la etaj