PDA

View Full Version : Plotare in AutoCad ?



Jack_black
07-11-2008, 04:07 PM
Va salut
Intrebarea mea este legata de plotarea in AutoCad si anume cum reusesc sa fac sa iasa la scara corespunzatoare (aceasta chestie m-a frustrat enorm ).
am consultat carti si tutoriale dar nimic nu a mers
practic , atunci cand vreau sa plotez (virtual, fiindca nu am ploter) si vreau sa dau o anumita scara , ceea ce iese este total la alta scara , ba iese din pagina jumate proiectu , ba e foarte mic ,ba nu apare pe toata foaia ca si cum ar fi niste limite de vizibilitate
V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta ca am ajuns la capatul puterilor
atat de frustranta poate sa fie situatia

ruverr
07-11-2008, 06:10 PM
ham... nu sunt sigur daca pot sa te ajut foarte bine acum... trebuie sa am acadu in fata... sa iti explic mai exact (nu il folosesc foarte des), un raspuns mai exact am sa iti dau luni... cand ajung la munca.
acum nu prea tin minte denumirile exacte... sa incerc
din cate stiu ai undeva in stanga iti alegi formatul si dedesupt modul de preluare/incadrare (eu folosesc window) apoi ai mai in dreapta o casuta center to page imediat sub ai sa alegi unitatile si folosesti (mm) apoi dedesupt sunt 2 ferestre (mici, in care iti pune el automat dimensiunile in functe de feet) in cea din stanga sta 1 tot timpu.. in cea din dreapta se schimba valrarea, pt a scoate la scara respectiva trebuie sa ai in prima 1 iar in a doua 0.1
nu sunt exact sigur de solutie dar sper sa te ajute
oricum de acolo e toata treaba ;) spor

Acamandur
16-11-2008, 11:57 AM
dai plot, apare fereastra de plotare, sub selectorul de format al paginii in dreapta ai un check box cu descrierea "1:1". Selecteaza-l si iti va printa la scara 1:1 .
Deaspura checkboxului de scara 1:1 ai un alt selector care iti da posibilitatea sa iti preselectezi scara la care vrei sa printezi.
Inainte de a printa trebuie sa iti calibrezi ploterul sau imprimanta pe care o vei folosi.

calinmob
01-01-2009, 12:40 PM
salutare, sint si eu nou in ale autocadului daca sint cunoscatori as avea si eu o problema de rezolvat cu textura, lucrez cu autocad.2007 ,dece cind pun o textura si cind rotesc la citeva grade obiectul nu se roteste si textura ,va rog sa ma ajutati ca nu am reusit sa gasesc nici o explicatie.Voi atasa niste exemple sa vedeti mai exact desre ce este vorba, si obiectele de metal nu reusesc sa le fac sa se vada cit mai real.