PDA

View Full Version : Intrebar pentru AutoCAD-isti! EMERGENCY!



maxer_25
17-06-2009, 08:53 PM
Salutare!
Am si eu o intrebare legata de autoCad: este posibil un hatch cu un bitmap? Mi-am batut azi capu' vreo cateva ore bune d'r nu i-am dat de cap. Trebuie puse niste finisaje (texturi) pe niste desene ca e predare vineri si nu se pricepe nimeni. Dac nu se poate, macar sa stiu ca incercam alte solutii.
Mentionez ca folosim AutoCAD Archutecture 2009.
Multumesc anticipat.

AlDraQ
17-06-2009, 09:38 PM
Din cate stiu eu, nu poti , cel putin cu versiunile anterioare -n-am lucrat cu 2009-, iti poti face doar ''custom hatch", dar e destul de complicat modificand fisierul *acad.pat -gasesti in help .

Aici gasesti niste hasuri folositoare poate te ajuta
http://www.autocadhatch.com/

Lat ed. -pt texturi un motiv mai bun sa folosesti Archicad.

maxer_25
17-06-2009, 10:32 PM
multumesc AlDraQ.
nu trebuie sa fie musai hatch. Exista vreo metoda de pus (mapat) un bitmap pe un polyline inchis? daca nu, macar acum stiu sa nu-mi mai bat capu'. Eu am gasit o solutie... e un pic migalos dar asta e. Import dwg-ul in Corel si acolo ii fac ce vreau. Dezavantajul e ca tre'sa printez tot din corel si merge mai greu. Multumesc pt. reply.

AlDraQ
18-06-2009, 03:03 PM
Poti sa inserezi imagini intr-un polyline(la INSERT- Raster-image-reference), dar ele sunt constranse de dimensiunea lor, si nu pot fi scalate pe X sau Y, de aceea le poti customiza dimensiunea in PS de ex in cm astfel incat sa incapa exact in polylineul respectiv, e mai complicat...
Eu Plotez proiectul la scara de ex pe un A2 si salvez PNG si modific ulterior in Photoshop cum vreau eu.

maxer_25
18-06-2009, 03:25 PM
nu...e prea complicat. raman la solutia mea. singura problema e ca la import in corel, imi schimba 2 fonturi (la cote si indicator)...in rest merge treaba.
Multumesc ca te-ai straduit. e ciudat totusi, mie mi se pare o optiune destul de importanta intr-un soft de arhitectura, cum de n-au implementat-o astia de la autodesk?

gabyte
23-06-2009, 01:46 PM
Daca exporti .pdf din acad nu mai schimba fonturile.

maxer_25
23-06-2009, 02:49 PM
Daca exporti .pdf din acad nu mai schimba fonturile.

corect....dar nici nu mai pot face snap la obiecte in Corel.