PDA

View Full Version : Softquadro (fa-i un cadou GF2'ului tau)



dorinm
09-06-2002, 02:27 PM
va salut pe toti voi astia, artisti visuali :).
k, am mai postat si pe alt forum (L@R) despre ast softquadro, da' va zic si voua astora care n-ati aflat inca, si care "suferiti" pentru 3D (impreuna cu un GF2, cei care aveti):
un patch de driaivari nvidia, bun sa convinga pe max sau maya ca aveti (nu un GF2) un Quadro, si prin urmare sa va distrati o idee (mare) mai liberi cu jucariile astea. daca va intereseaza, faceti o vizita la http://www.guru3d.com/rivatuner/softquadro/ , sa vedeti despre ce-i vorba. unora n-o sa le para rau... :), ma numar printre ei.

RAiNER
09-06-2002, 10:50 PM
e veche poanta .. dar poate unuii nu stiu inca de ea ...


de geforce3 nu exista asha ceva ?
sau merge cu astea de gf/gf2 ?

RAiNER
10-06-2002, 10:57 AM
Deci se pare ca merge Softquadro si pe GEForce 3 :jump: (mai trebe sa vad daca merge si pe viitoarea mea placa)

Elessar try RiVATuner

http://www.voodoofiles.com/2619

andorko[kitas]
09-10-2002, 04:11 AM
Se ocupa cineva de Maya pe aici? Are cineva Maya cumparat ?

RAiNER
09-10-2002, 09:31 AM
pai dc trebuie neaparat sa il ai cumparat ?
in ce sens sa ne ocupam cu maya ?

pixel mixer
09-10-2002, 12:04 PM
conform:
http://www.aliaswavefront.com/en/Community/Jump/qual_charts2.jhtml

atat maya cat si studio necesita overlay planes, gforce-urile nu au asa ceva.

am si gforce4/3/2 si quadro4/2 si diferenta nu este de viteza ci de stabilitate, pe quadro nu sunt prea multe probleme de afisare a geometriei, cu toate ca meniurile in hypershade dispar cateodata si pe quadro si pe gforce. in houdini se simte mai pregnant caci geometria isi modifica normalele in functie de distanta intre suprafete si camera.

de ce trebuie cumparat? e ca si cum ai zice: ce daca nu am masina sa ma plimb, iau una din parcare ca oricum nu se prinde nimeni .... si cateodata se mai si prind, si mai este ceva: te plimbi, te plimbi dar mai trebuie sa si platesti o data si odata. viata m-a invatat ca toate lucrurile se platesc mai devreme sai mai tarziu fie ca vrei fie ca nu.

eu am cumparat maya din doua motive:
1. au muncit o gramada de oameni la ea, unii pe care chiar ii cunosc, si efortul merita rasplatit (nu poti fenta la nesfarsit mai trebuie sa tragi si la poarta sau sa pasezi)
2. suport tehnic: cand ai ceva de facut si nu stii cum ai pe cine sa intrebi si poti fi sigur ca primesti un raspuns repede

sunt impotriva celor care cer bani pentru licente educationale, invatarea unui soft ar trebui sa fie gratuita, de eceea maya ple este relativ ok (chiar daca e enervanta cu scrisurile de non comercial license)

cred ca motivul principal pentru care nivelul de 3d este asa scazut se datoreaza faptului ca la noi softul umbla singur si in loc sa invatam cum sa il folosim la capacitate cautam solutii/pluginuri in alte softuri nemaiajungand sa invatam cu adevarat un soft de la cap la coada.

cand trebuie sa scoti bani din buzunar sa platesti un soft gandesti un pic altfel. in primul rand te gandesti ca daca tot l-ai luat macar sa il inveti, altfele l-ai cumparat degeaba, e o chestie de self-respect

uitati-va unde a ajuns cel mai ieftin soft de 3d de pe piata: Lightwave, nu este super bengos ca maya, houdini, softimage
sau max dar fiind ieftin si existand resurse baza de utilizatori s-a marit si lighwave-ul a urcat mult, are un render stabil si solid, modelare ok si o turma de pluginuri la obiect(dupa nevoi) nu ca maxul care are o tona de pluginuri care se mananca unul pe altul. in plus are cerinte minime de sistem.

cum spuneam si intr-un alt post daca m-as apuca acum de 3d as alega lightwave. acum sunt insa prea batran pentru asta.

pixel mixer