![]() |
|
|
#1 |
|
VA member
|
Logo site comert electronic IT&C
salut , vreau sa va cer ajutorul pentru realizarea unui logo pentru un site de comert electronic , www.cel.ro. In principal vindem IT&C. In prima faza a fost primul logo , apoi a aparut al doilea. P-astea doua le-am facut noi , de capul nostru. Acum ma gandeam ca e loc de mai bine ,si poate gasesc pe cineva sa imi dea o mana de ajutor in realizarea unui nou logo. Imi doresc ceva simplu , dar profesionist , eventual in 2 culori , fara desene , ci doar cel sau cel.ro scris intr-un mod mai deosebit. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
E concurs asta, cautati designeri sau cum?
Care-i bugetul?
|
|
|
#3 |
|
VA member
|
salut,
nu avem limita de buget... doar trebuie sa ne placa... cat poate sa ne coste ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
VA member
|
Un Iriver Clix2 8gb de la voi de pe site :P?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
VA member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
VA member
|
- banuiesc ca milioane
.- cum se face in caz ca nu imi place ce iese ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
VA member
|
Cel mai bine ar fii sa vb cu unul din admini pentru stabilirea conditiilor si a unui brief.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Super Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
VA member
|
O sa va spun eu, m-am saturat de atatea flame-uri.
Sunati la o agentie mica de publicitate si intrebati cat va costa un logo, pe urma mai sunati inca o data si spuneti ca este pt cel.ro. O fiti surprins si nu in mod placut, mai ales a doua oara. Daca va hotarati sa faceti concurs, aveti in vedere urmatoarele: - un brief(descriere) cat mai coerent(a) si cat mai amanuntita. (deja ati facut o descriere, personal am inteles ce urmariti, daca mai aveti alte lucruri de adaugat, ar fi bine sa o faceti) - un premiu decent (faceti comparatia cu cat va cer la agentie) Personal va spun ca 300E este suma minima decenta in Romania (freelancer junior) pt. o firma care abia s-a infiintat si nu se stie cat va trai. Cel.ro este deja o firma cunoscuta. Cu cat oferiti mai mult cu atat o sa aveti surprinderea ca participa mai multa lume si mai multi care lucreaza in domeniu, iar rezultatul va fi si pe masura. Puteti sa gasiti pe net site-uri specializate pe concursuri, unde sa obtineti un rezultat decent la un pret mult mai mic sau sa lucrati cu un designer freelancer, asta nu e un secret, de aceea daca aveti intentia sa faceti concurs pe VA, ganditi-va ca noi traim in Romania, nu in US. Daca oferiti putin o sa aveti neplacerea sa degenereze intr-un flame, pt ca stim si noi care sunt preturile. - sa va angajati ca alegeti un castigator, fie ca faceti inca o etapa(finala), fie ca selectati un castigator cu care sa colaborati pt alta propunere, in cazul in care nu sunteti multumit de propuneri. In orice caz sa avem incredere ca nu muncim pe degeaba. - sa dati feedback pe parcursul concursului dupa fiecare propunere, sa stim daca ne indreptam in directia potrivita, sa muncim eficient, iar dvs veti avea de castigat mai multe propuneri pe gustul dvs la sfarsitul concursului. - sa stabiliti un deadline offtopic: Sa ii aveti in vedere pe cei de la Relatiile cu Clientii, pe cei care se ocupa cu raspusurile la intrebarile adresate pe mail cu privire la produse. Din partea mea ati pierdut 2500ron cand mi-am cumparat monitorul din alta parte, dupa ce nu am primit nici un raspuns nici pana acum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
VA member
|
@Shinro iti multumesc pentru rabdarea si bunavointa de a-mi explica ...pare mai complicat decat credeam...
- cred ca o sa aleg varianta cu site-ul specializat de concursuri , daca stie cineva vreunul ar fi minunat...pana la urma nu cred ca e asa important in ce tara e facut un logo - imi pare rau sau aud ca intalnirea cu firma noastra nu a fost prea promitatoare, incercam sa fim cat se poate de ok si sa implementam proceduri care sa ne ajute sa avem cat mai multi clienti multumiti, dar mai e de munca .
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
VA member
|
Complicat nu este. Nu vreti sau nu stiti sa dati feedback, scoateti asta de pe lista, v-ar fi avantajat si de asemenea pe cei care ar fi participat la concurs.
Va deranjeaza ca trebuie sa alegeti un castigator? Asa este peste tot. Asta este procedura normala in cazul unui concurs corect si in conditiile romanesti de pret, iar in cazul site-urilor straine este aceeasi procedura. Si acolo trebuie sa spui oamenilor daca iti place sau nu propunerea, ca sa stie ce decizii sa aia in continuare. Asta e procedura cand lucrezi cu orice designer, fie ca e concurs sau lucrezi in privat doar cu el. As zice ca acolo este mai complicata din alte puncte de vedere. Tot ce pot sa iti spun ca tranferul premiului o sa trebuiasca sa il faci (prin PayPal exclusiv la unele) si in avans(la toate, iti este retinuta suma pana la sf concursului) si ca fiecare are regulile proprii. Unele te obliga sa alegi un castigator automat, altele iti opresc taxa de castigator -in cazul in care nu alegi nimic. Toate iti opresc taxa de concurs/administrare. Iar transferul de drepturi o sa il poti face cf. unui act international electronic de acest fel(care habar nu am ce valabilitate are in Romania) si la faza asta trebuie sa te interesezi. Sincer de aici incolo exista google, riscurile pe care ti le asumi exista si acolo si nu pot sa garantez nimic pe partea de drepturi de autor, dar mai mult nu pot sa iti spun deoarece as leza interesele designerilor romani, nu neaparat a celor de pe VA. Uite aici un concurs recent care desi nu a fost perfect, a avut destule hibe, a avut un rezultat http://www.visualart.ro/forum/showthread.php?t=14818 . Incercam insa sa le facem din ce in ce mai bune. Brieful l-am ajutat eu sa il faca, in final omul a ales ce i-a placut si a colaborat mai departe cu castigatorul, pt ca am vazut ca logo-ul final arata si mai bine. Concursul pe VA avea ca scop concurenta, evolutia , acumularea de experienta si afirmarea celor incepatori, personal as fi avut numai de castigat dintr-un concurs, competitia influentandu-ma pozitiv. Dp meu dv am demostrat un caz ca multe altele in care promovarea romanilor(designeri sau in devenire) nu este importanta, motivul care altul decat banii. Dovediti-mi contrariul. Ma asteptam la decizia asta si sincer sunt dezamagit, daca nu vreti sa faceti concurs pe VA, promovati macar designerii romani, dati un anunt cu o adresa de email/contact, unde sa va fie trimise oferte de pret si portofolio a celor interesati, sa va alegeti designerul cu care sa lucrati. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
VA member
|
- nu am nimic cu designeri romani
, doar ca ideea cu site-ul mi s-a parut mai democratica , din ce am mai discutat , sunt destui romani care intra pe astfel de site-uri . - o adresa de contact este cv (at) cel (dot) ro pentru cei interesati |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Super Moderator
|
Interesati de ce anume? Alegi varianta cu concursul pe site-ul strain, sau varianta cu oferte de pret plus prezentare de portofolii?
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
VA member
|
pai incercam varianta cu oferta de pret si prezentare de portofoliu
|