Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35
    VA member

Logo, banner, layout, t-shirt etc - concursuri de design online

grila.ro - mai multe idei, mai multe rezultate

Este un forum specializat pe concursuri de design;
    Attached Image: promo.png

Care sunt principalele functii ?

Daca ai nevoie de un design si te-ai inscris ca initiator de concurs:

- Publici cerintele pentru desen
    - La initierea unui concurs, toti designerii sunt invitati sa participe (*)
    - Acorzi puncte pentru desenele participante(*)
    - Respingi desenele nerelevante(*)
    - Elimini din concurs designeri
    - Trimiti feedback designerului(*)
    - Incarci imagini exemplificative/ajutatoare pentru designeri
    - Poti sa inchizi concursul inainte de data programata
    - Poti sa jurizezi si dupa ce concursul a fost inchis
    - La cerere, un concurs poate fi listat in permanenta pe prima pagina
    - La cerere, un concurs poate sa aiba mentiunea "Premiul este garantat"
    - La cerere, data de inchidere a concursului poate fi amanata
    - Cand alegi desenul castigator, concursul se inchide automat (*)
    - Desenul castigator iti este livrat in formatul specificat

Daca te-ai inscris ca designer:

- Vei fi invitat automat la toate concursurile care urmeaza (*)
    - Poti sa alegi sa participi la un concurs aflat in desfasurare
    - Poti sa publici cate desene doresti, nu mai mult de unul o data
    - Esti anuntat cand desenul tau a primit puncte (*)
    - Esti anuntat cand desenul tau a fost respins (*)
    - Initiatorul poate sa te elimine din concurs
    - Esti anuntat cand desenul tau a primit feedback de la initiator (*)
    - Esti anuntat cand desenul tau a castigat (*)
    - Daca ai castigat, trebuie sa furnizezi fisierul sursa in formatul specificat

Daca te-ai inscris ca vizitator:

- Poti sa urmaresti desfasurarea concursurilor
    - Nu poti sa participi cu desene

(*)Sistemul trimite mesaj catre adresa cu care te-ai inregistrat

Administrator FiveseveN's Avatar
    M-ai lăsat fără cuvinte. Mă chinui să scot ceva productiv. Hai să încercăm:
    1. De ce ar apela cineva la un astfel de "concurs de design" (atât ca beneficiar cât și ca designer)?
    2. De ce ar apela la situl vostru și nu altul?

VA member Petru.'s Avatar
    Y u no ban the spam-pam-pam?
    Am mai vazut, acum ceva timp, un sait de genul care n-a rezistat mult (tot romanesc), diferenta e ca ala arata (in limita decentei) a o platforma; asta e mizerabil, nu-i dau mult.
    Totusi exista si cateva parti bune a specwork-ului: antrenament, ocazia sa lucrezi la proiecte (pentru portofoliu) pe care le poti prinde foarte rar (de ex: postere pentru film, un packaging interesant, etc )... si cam atat.

Am vrut să-i ofer o șansă la dialog, în minimul caz în care mai trece pe-aici. Și-așa vobim singuri.

ocazia sa lucrezi la proiecte (pentru portofoliu) pe care le poti prinde foarte rar (de ex: postere pentru film, un packaging interesant, etc )
    Way I see it problema principală a spec-ului e că de cele mai multe ori citeriile de evaluare sunt strict estetice, sau superficial raționalizate și criptice. De câte ori nu s-a întââmplat ca și la concursurile de pe VA să câștige o propunere demonstrabil mediocră pentru că "așa vrea clientul"? Iar în acest caz mai rău îți face exercițiul pentru că nu te încurajează să argumentezi alegerile și să porți un dialog ci doar să respecți niște cerințe arbitrare.
    Poate nu e ceva intrinsec sistemului, poate există posibilitatea comunicării corecte și în astfel de relații.

Nu cred ca mai trece.

Exista posibilitatea, dar asta necesita putin efort din partea celor implicati (si munca de "convingere" tot munca e). Desigur ca astfel de situatii, cand clientul asculta si dizainarul chiar se implica (ca intr-un proiect batut in cuie) sunt destul de foarte rare in cadrul unor "competitii", dar se poate.

VA member
    Quote Originally Posted by FiveseveN View Post
    M-ai lăsat fără cuvinte. Mă chinui să scot ceva productiv. Hai să încercăm:
    1. De ce ar apela cineva la un astfel de "concurs de design" (atât ca beneficiar cât și ca designer)?
    2. De ce ar apela la situl vostru și nu altul?
    1. ca sa primesti mai mult decat iti ofera baiatul de la firma de design; in loc de ideile lui, sa ai acces la ideile lor; pentru acelasi pret (conceptul desigur nu e original, dar eu pe .ro nu am vazut)
    2. am gasit concursuri pe siteurile romanesti, dar nu sub forma asta; poate nu am cautat bine.

VA member
    Quote Originally Posted by Petru. View Post
    Am mai vazut, acum ceva timp, un sait de genul care n-a rezistat mult (tot romanesc), diferenta e ca ala arata (in limita decentei) a o platforma; asta e mizerabil, nu-i dau mult.
    Totusi exista si cateva parti bune a specwork-ului: antrenament, ocazia sa lucrezi la proiecte (pentru portofoliu) pe care le poti prinde foarte rar (de ex: postere pentru film, un packaging interesant, etc )... si cam atat.
    de ce nu a rezistat ? (de acord cu aspectul, desi nu trebuie obligatoriu sa te imbraci ca un papitoi la moda; trebuie sa-ti faci treaba si esti ok; nu asa ar trebui sa fie ? )

VA member
    Revin cu intrebarea: de ce nu are sanse asemenea gen de site in Romania ?
    Este refuzat de designeri sau de clienti ?
    Refuza designerii pt. ca sunt premiile prea mici ? Sau nu vor sa faca compromisuri ?
    De ce ca beneficiar sa nu preferi sa alegi dintre 10-20 de variante de produs ?
    Sunt sute, daca nu mii de concursuri pe siteuri de acelasi fel. Fiecare concurs are sute de intrari
    Ca designer, intradevar, stai 10 ore la o sigla si nu castigi. Dar ca beneficiar ? Nu vad dezavantajul.

Refuzuri atavice, rezistenta la nou am intalnit si la folosirea altor aplicatii pe web.
    De cate ori v-ati rezervat/platit camera printr-un sistem de booking, direct pe site-ul hotelului ? In Romania, desigur.

desi nu trebuie obligatoriu sa te imbraci ca un papitoi la moda; trebuie sa-ti faci treaba si esti ok; nu asa ar trebui sa fie ? )
    Nu
    Refuza designerii pt. ca sunt premiile prea mici ? Sau nu vor sa faca compromisuri ?
    Daca prin compromis in telegi f***ie in c*r pe pe gratis, doar pentru sansa de a castiga maruntis pe baza unor decizii arbitrare din partea unor patronasi... atunci nu, nu cred ca vrea nimeni sa faca compromisuri. Revin cand voi avea putin mai mult timp si dupa ce scap de instincul animalic de a-mi decora peretii cu unealta prin care-mi castig painea, aka macacbuc.
    Sunt sigur ca Fiveseven va prelua mingea, cu imensa rabdare (care-i cam dubioasa). De obicei indivizii calmi/rabdatori plesnesc si ajung criminali :))

Name:  z10750647Q,I-don-t-want-to-live-on-this-planet-anymore.jpg
Views: 547
Size:  32.8 KB

javră spargluna's Avatar
    Cauta "spec work" pe google si o sa intelegi.

javră spargluna's Avatar
    sau hai s'o luam altfel - vreau sa mananc ceva. Ma duc la vreo 7 restaurante si le spun ce mi'as dori. Mananc de la toti, dar platesc doar la aia la care mi'a placut, sau, si mai bine, unde a fost cel mai ieftin. ceilalti vor trebui sa se impace cu ideea ca au muncit gratis, si se descurca ei cu plata manoperei, a curentului, a gazului, a ingredientelor si a servirii.

crezi ca exista asta?

javră spargluna's Avatar
    Quote Originally Posted by concurs_design View Post
    1. ca sa primesti mai mult decat iti ofera baiatul de la firma de design; in loc de ideile lui, sa ai acces la ideile lor; pentru acelasi pret.
    chiar nu ti se pare nimic gresit cu logica asta?

"pentru acelasi pret" ?

Serios?

Asta ca sa nu ma leg de expresia cu "baiatul de la firma de design".
    E ca si cum ai intra la mine in casa neinvitat, mi'ai umple covoarele de noroi, mi'ai manca mancarea din frigider si mi'ai si lovi pisica cu picioru'.
    Te'ai mira daca te'as arunca pe geam?

javră spargluna's Avatar
    Si chiar nu inteleg ce e greu de priceput - nu exista munca fara plata. Fie plateste clientul care a comandat munca, fie plateste chiar designerul care a facut munca gratis, cu timpul si resursele proprii. E gresit. E anti-etic. E imoral.

De ce ca beneficiar sa nu preferi sa alegi dintre 10-20 de variante de produs ?
    Spargluna a vorbit despre de ce nu e un business model stabil. Despre etică și rolul ei în afaceri e mai mult de discutat. Cert e că nu e nimic gratis; s-ar putea ca un logo de 50 EUR să coste mai mult decât unul de 500 EUR in the long run.

Eu vreau să vorbesc despre perpetua lipsă de înțelegere (și de respect rezultată) a activității de design. Warning, here be allegories:
    Dacă un doctor îți oferă 20 de diagnostice diferite e clar că nu știe ce face. Nu te ajută nici dacă 20 de doctori oferă câte un diagnostic diferit. Cum vei ști pe care să-l alegi? Nu fix de asta te-ai dus la doctor, pentru că nu știi medicină?

Dacă scoți din puțul gândirii o serie de ilustrații, i le întinzi clientului în față și el o alege pe care i se pare că se potrivește mai bine cu noii papuci nu se cheamă design! Un designer poartă un dialog continuu cu clientul pentru a înțelege particularitățile proiectului (la nivel de intenție, positioning, cultură, constrângeri tehnice, bugetare etc.) și oferă soluții argumentate. Și subliniez argumentate, nu raționalizate post factum.
    Repet, poate un astfel de dialog e posibil și într-un context speculativ. Dar clar nu e posibil dacă beneficiarul nu știe ce fel de serviciu ar trebui să primească.

VA member
    FiveseveN respect foarte mult felul cum gandesti si urmaresc cu mare interes post-urile tale pentru ca am multe de invatat de la tine. Dar din pacate mai ales la noi lucrurile se intampla exact invers fata de cum ar trebui sa se intample. Eu lucrez de 6 luni ca si grafician, si m-am lovit de multe probleme de genul: vreau afisul sa fie roz ca imi place mie culoarea, recent m-am contrariat cu un client o saptamana pentru ca vroia sa schimbe un logo pe care doar ce i-l facuse cineva doar pentru ca vazuse in alt logo ca firma respectiva avea textul bolduit dar era cu totul alta firma in un cu totul alt domeniu. Imi e foarte greu de cele mai multe ori sa conving oamenii ca ceea ce vor ei nu e bine si de cele mai multe ori trebuie sa imi argumentez foarte detaliat deciziile.

Si ca sa fiu on topic la noi poate ca ar prinde un site de genu pentru ca lumea nu are o cultura, nu intelege de ce e fontul ala si nu e celalalt, de ce e verde si nu roz numai ca ar mai trebui lucrat la el (vezi 99design.com)

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)