VisualART Forum - Powered by vBulletin
Page 2 of 4 FirstFirst 123 ... LastLast
Results 16 to 30 of 50

Thread: Catia !!!!

  1. #16
    VA member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Bucuresti
    Age
    36
    Posts
    84
    Intrebarea care ma framanta pe mine este daca nu cumva facultatile se afla in ilegalitate, avand in vedere ca o licenta individuala de Catia din cate stiu e cam 10.000 de dolari.

    Dar nu ma astept sa-mi dea cineva vreun raspuns sincer :D
    In this life there are only 2 people that I trust: one of them is myself and the other one isn't you.

  2. #17
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    In Franta, toate calculatoarele pe care se afla CATIA erau cu licenta educationala, la fel si pentru AutoCAD, ProEngineer etc. Si in Politehnica, la centrul unde sunt, avem CATIA cu licenta educationala, ba mai mult, avem drept sa facem cursuri de pregatire.

  3. #18
    VA member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Eforie Nord
    Age
    42
    Posts
    542
    Ionutz eshti profesor in Politehnica? Am un preten care vrea sa se bage la cursul ala de CATIA..poate invatz shi io ceva de la el
    :p
    Ura!

  4. #19
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    Da, sunt cadru didactic (asistent) in Politehnica, mai am pina sa fiu profesor Cursul de CATIA noi il incepem pe 27 octombrie, sala CK 109, facultatea Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice. Nu stiu daca sunt toate locurile ocupate, sa vina sa intrebe aici. Daca nu prinde seria asta poate veni la urmatoarea, care se va tine la inceputul lui decembrie sau, cel tirziu, in luna ianuarie.
    Eu lucrez acum la o carte de CATIA, nu cred ca va fi gata pina in iarna, cel mai tirziu....si tiparita....in primavara lui 2004.

  5. #20
    VA member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Eforie Nord
    Age
    42
    Posts
    542
    ahem. merci de informatzii. Shi spor la treaba cu noua carte ;)
    Ura!

  6. #21
    VA member e_reality's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Nancy, France
    Posts
    189
    catia se instaleaza si pe procesoare AMD ? ca eu am luat un kit care mi-a zis ca e incompatibil procesorul, si ca trebuie sa am procesor intel ... s-a instalat, ce-i drept, da' nu a vrut sa porneasca ...

  7. #22
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    Da, sigur ca se instaleaza si pe AMD, cel putin versiunile V5R7, V5R9 si V5R10 cu care am lucrat. Ce versiune ai ? Sincer, chiar nu am auzit de astfel de probleme.

  8. #23
    VA member e_reality's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Nancy, France
    Posts
    189
    cred ca era v5r12, da' nu sunt sigur, ca dupa ce am vazut ca nu merge, m-am suparat si am sters kitul ... era o versiune crackata, da' intr-un fel f ciudat si nu avea decat cateva sute de mega, in nici un caz 3 cd-uri, cum am auzit pe aici ... poate nu era kitul bun, o sa caut altul

  9. #24
    VA member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Brasov
    Age
    32
    Posts
    12

    parametri catia

    salut.imi poate spune cineva cum pot face ca modificand un parametru in catia sa se modifice toata piesa?
    am facut tabelul in design table,dar m-am cam blocat acolo.cum fac sa asociez parametrul meu cu o coloana din tabel(de ex.sa imi schimbe cotele dupa codul piesei).ca parametru vreau sa am codul piesei si prin modificarea acestuia sa se modifice caracteristicile piesei.multumesc

  10. #25
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    Este foarte complicat sa iti explic aici, indiferent cit m-as stradui. Pe de alta parte nici nu vreau sa te trimit la cartile mele. Ideea este ca atunci cind pui o constringere in Sketcher, liniara, spre exemplu, daca faci dublu click pe ea iti apare undeva numele acesteia. In Part Design si nu numai, ai o bara de instrumente (Knowledge) in care ai o pictograma f(x) si una de tabel. Apasa pe ele si vezi mai departe ce se intimpla. Poti lega prin formule parametrii intre ei, poti sa ii implici in reguli si reactii cu modulul Knowledge Advisor. Incearca sa faci un disc cu o gaura la interior si parametrizeaza-l.

  11. #26
    VA member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Brasov
    Age
    32
    Posts
    12
    merci,o sa mai sap,poate o sa iasa pana la final.mai am o intrebare,daca s poate.conteaza de ce tip aleg parametrul (integer,string,real.....)si pot face relatii intre parametri de tipuri diferite?

  12. #27
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    Pai un parametru de tip lungime, diametru etc. este, evident, de tip integer sau real. Un string se refera la un nume de parametru etc.

  13. #28
    VA member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Brasov
    Age
    32
    Posts
    12
    Am reusit sa ma uit in cartea ta(cea din 2007,editura Bren).La pagina 231 ai un tabel in genu la ce am eu facut.In ultima coloana am codul produsului si in celelalte dimensiunile parametrizate.Eu vreau sa introduc in arbore un parametru in care sa scriu codul produsului si sa imi ia automat dimensiunile din tabel de pe linia codului scris de mine.In arbore imi apare "Relations-Design table-configuration=1".Daca introduc in arbore un parametru real si prin add formula scriu o relatie intre el si "configuration=1" in arbore imi apare:"Relations\DesignTable\Configuration=Real",d aca scriu in arbore:"real=5",imi modifica piesa dupa dimensiunile de la linia 5 din tabel.Cum pot sa fac sa imi modifice piesa dupa codul introdus?De ce tip ar trebui sa fie parametrul si ce relatie sa fie intre el si coloana cu codul produsului din tabel?Am incercat sa explic cat am putut de bine,sper sa intelegi si scuze daca te deranjez.merci

  14. #29
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    Te rog sa ma scuzi, dar nu am inteles nimic...incearca, daca ai cartea, sa iei tot de la pagina 219 pina la 243, sa citesti si sa faci micile aplicatii, ti se vor lamuri multe dintre intrebari. Sa ma apuc acum sa fac cu tine un curs de parametrizare pe forum imi este peste poate, ca timp, mai ales. Vreau sa te ajut, de aceea, daca ai drum prin Bucuresti, cauta-ma si discutam.

  15. #30
    VA member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Brasov
    Age
    32
    Posts
    12
    ok,merci,o sa iau la puricat capitolul knowledge si poate o sa revin cu intrebari mai putine:))

Page 2 of 4 FirstFirst 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •