VisualART Forum - Powered by vBulletin
Page 1 of 4 12 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50

Thread: Catia !!!!

  1. #1
    VA member gremlinsro's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    bucuresti
    Age
    43
    Posts
    13

    Catia !!!!

    salut am facut rost de catia v5 (e pe trei cd-uri).
    are cineva idee de unde pot downloada ceva fisiere 3d free pt. acest program ?
    mentionez ca nici nu stiu cum sa creez o linie dar sunt curios cum arata un obiect in acest program (o masina ceva ) si cum arata dupa randare ca are si asa ceva.
    ne flutura buzunarele !

  2. #2
    Moderator RAiNER's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Bucharest
    Age
    39
    Posts
    1,028
    pai nu ai nevoie neaparata de fisiere catia .. stie sa importe si dxfuri si alte formate ..

    si vezi ca pe alea 3 cduri tre sa ai si exemple

    numa daca nu stii sa tragi o linie sigur nu o sa iti iasa ceva randare beton :D
    Evolving somehow

  3. #3
    Moderator roLand's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    intre doua luntre
    Posts
    1,897
    frate asta e program pentru oameni "mari"!!!!

    sau poate gresesc eu si confund eu programu'....dar nu cred....

  4. #4
    VA member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Bucuresti
    Age
    36
    Posts
    84
    Nu cred ca gresesti, din cate stiam il folosesc oamenii la proiectat masini de formula 1. Si multe altele...:)
    In this life there are only 2 people that I trust: one of them is myself and the other one isn't you.

  5. #5
    VA member gremlinsro's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    bucuresti
    Age
    43
    Posts
    13
    ups !!!!
    ne flutura buzunarele !

  6. #6
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    Din cite stiu, avionul Boeing 747 este proiectat integral in CATIA.

  7. #7
    VA member Chemical's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    inside
    Age
    36
    Posts
    564
    e cumva specializat pe engeneering? m-ar interesa si pe mine daca poate fi folosit in scopuri mai 'arhitecturale'
    fiecare crede ce vrea si simte ce poate.

    my deviant page

  8. #8
    Moderator RAiNER's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Bucharest
    Age
    39
    Posts
    1,028
    specializat mai mult pe engineering decat pe arhitectura ... dar nu te impiedica nimeni sa il folosesti si la arhitectura ;)
    Evolving somehow

  9. #9
    [dragosh]
    Guest
    ramai la 3ds max, maya and co :P

    dar totusi daca tot il ai ... si chiar vrei sa inveti incearca acolo ceva ceva ... F1 e un start in orice program :D
    poate dupa un timp vii cu modele misto facute.

    cine stie de unde sare iepurele ;)

  10. #10
    VA member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    bucc
    Age
    27
    Posts
    30
    Catia e folosit in proiectare de mai toate firmele de la Luxten la Renault. Nu este super in modelare de fetze dar e foarte rapid in zona "industriala". Nici la render nu este de calitate dar este foarte rapid. Scopul lui este asa zisa proiectare asistata de calculator si mai putin "arta".

  11. #11
    VA member
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Eforie Nord
    Age
    42
    Posts
    542
    La Politehnica, la mecatronica (parca asa se numeshte sectia) este obtzional shi un curs de CATIA.
    Ura!

  12. #12
    [dragosh]
    Guest
    si au aia acolo CATIA ? :D si sisteme sa ruleze misto ? :P

    ca asa au aproape toate facultatile cursuri de informatica dar cand vrei sa faci ceva pe computerele alea nu poti ca sunt prea vechi sa tina soft-uri mai noi de '94-'95 :D

  13. #13
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    [dragosh], nu toate laboratoareledin Politehnica au sisteme 486 :) Exista si sali dotate cu sisteme Pentium 4 pe care se fac ore cu studentii din anii mai mari.Deocamdata, CATIA este in Romania un soft intrat relativ recent, cunoscut cam de 1 an. Din cite stiu, la ora actuala nu exista nici o carte de CATIA in limba romana. Oricum, pentru un inginer mecanic, dupa AutoCAD, CATIA este un "must know" :)

  14. #14
    [dragosh]
    Guest
    yeap Ionut got it ;)

    e bine ca au aparut si P4-uri prin facultati. ca pentium-urile alea vechi eheee ...li s-a dus vremea demult.

    adica multe facultati se lauda ca ofera 10-20 de laboratoare de computere si cand te duci acolo au numai 486, maxim Pentium 1 si te pun sa te omori cu versiuni de programe demult apuse si care nu mai au nici o valoare pe piata de azi.
    aici am vrut sa ajung mai degraba.

    ca de ex pe la altii sunt lab-uri expre pt fiecare program din asta si au clase si cursuri speciale cu lab-uri dotate 100% sa faca fata cerintelor. dar la noi ... ca la noi :(

  15. #15
    VA member IonutGhionea's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Age
    43
    Posts
    284
    Si totusi, pe aceste 486 si Pentium 1 lucrez cu studentii LabVIEW 6.1, un mediu de programare vizual, intuitiv dar destul de putin utilizat in Romania, asta ca sa nu zic necunoscut...
    In Franta, la universitatea ENSAM, spre exemplu, exista sali cu Pentium 4 pentru CATIA, ProEngineer sau Solid Works, cu Pentium 2 si 3 pentru AutoCAD si Pentium 2 ori echivalent pentru studentii din anii mici sa invete Pascal, Word etc. Intotdeauna, un calculator, indiferent cit de vechi este, va fi folositor unui incepator sa invete pe el.

Page 1 of 4 12 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •